Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино soave невід'ємна частина винного світу однієї з найколоритніших країн.

Соаве відноситься до найбільш популярної і видатної виноробної зони в Італії. Її розташування простягається на північному сході Апеннінського півострова в регіоні Венето.

Особливості регіону

Відмінною рисою терруара є наявність вапняку, що дозволяє виробляти білі вина, що прирівнюються до мінерального французького Бордо. У 70-х роках вино Соаве було на піку популярності на американському ринку, але підприємницька гонка почала вбивати якість виробництва і пізніше було сформовано зону Soave DOC. Soave Classico - зона DOC, яка вважається історично традиційної зоною виробництва соаве. Найчастіше ці зони порівнюють в одну, хоча вина відрізняються за якістю і характеристикам, чому в першу чергу сприяє розташування виноградників на пагорбах. Якщо ви помітите на етикетці напис Соаве Коллі Скаліджері, то варто розуміти, що виноград для цих вин виростає на виноградниках на схилах пагорбів за межами традиційної зони.

Ще пізніше з'явилися 2 зони DOCG: Recioto di Soave, Soave Superiore

Як виготовляють вино соаве

Соаве - біле сухе вино, для якого використовують сорт гарганега - легкий, освіжаючий, що володіє високою кислотністю і присутністю в ароматі ніжних нот дині, консервованого лимона, мигдалю, груші. У Сицилії цей сорт винограду називають греканіко, але більш насичений і фруктовий. Молоді вина в смаку дають нотки дині, персика, мигдалю, мармеладу, солонуватість. У більш витриманих винах, в основному, характерним для зони Соаве Суперіор буде чітко відчутна легка пряність трав фенхеля, мед, печене яблуко, зацукрований лимон. Soave відмінно підійде для страв з морепродуктів, курки, тофу, а також це вино непогано в поєднаннях з нетиповими гастрономічними парами такими як бобові горох, сочевиця, спаржа, хумус.

Солодкі вина виробляють в зоні Recioto di Soave, розташованої в провінції Верона. У сортовому складі крім базової гарганеги (не менше 70%) ще можуть бути присутніми шардоне, піно бьянко, треббьяно ді соаве. Технологія виробництва солодких вин полягає в пізньому зборі винограду, який своєю стиглістю підвищує цукристість ягоди. Далі ягоди підв’ялюють на солом'яних підстилках як при методі аппасіменто або спеціальні підноси з автоматичним контролем температури протягом 4-5 місяців. Це дозволяє забрати з винограду всю вологу і сконцентрувати ще більше цукру. Потім заізюмлений виноград пресують, отримуючи сік, який залишають бродити в погребі на кілька тижнів. Речото ді Соаве неможливо сплутати завдяки золотисто-жовтому кольору і, звичайно ж, його неповторним медово-квітковим ароматам сухофруктів, тропічних мотивів. Воно унікальне своїм поєднанням в балансі солодкості та свіжої кислотності. Статусність цього вина підкреслюється історичним документом ще 5 століття, в якому мова йде про визнання королівським двором та надання переваги солодкому вину речото.

Вино soave купити

Купити родзинку італійського виноробства - ніжне біле вино Соаве з Італії ви завжди можете, відвідавши інтернет-магазин Vino.ua - проект компанії Vitis Group - дистриб’ютора вин з усього світу в Україну. Вибираючи італійські вина, важливо звертати увагу перш за все на назву регіону, позначку абревіатури класифікації вин і рік. Ціна на Соаве на нашому сайті стартує від 188 гривень.

Різноманітність широкого вибору товарів, серед яких не тільки вина, а й міцний алкоголь допоможуть у виборі відповідного напою згідно вашим смаковим уподобанням. Доставка по Києву та інших містах України здійснюється за допомогою сервісу нової пошти, або ж можливий вибір з точок самовивозу в магазинах роздрібної торгівлі в Києві та Одесі.

Найбільш видатним представником вин Соаве на нашому сайті вважається Levarie Soave Classico виробника Masi, виноград для його виробництва збирають з виноградників, розташованих на схилах пагорба Левар з доступом великої кількості сонця і вапнякових ґрунтів. Такі умови формують яскраве мінеральне вино з виразними тонами квітів, меду, польових трав, стиглих персиків, аличі та інших жовтих фруктів в ароматі. У післясмаку, за всієї квітково-фруктовою свіжістю, присутня легка гірчинка мигдалю. Відмінно підійде до морепродуктів і свіжих салатів, страв з білого м'яса і до сирної тарілки. На етикетці не вказується вінтаж, оскільки вино прийнято пити молодим і не піддавати тривалому зберіганню.

Вгору