Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: гармонійний, повнотілий, дуже фруктовий і комплексний.
Колір: темний, рубіново-бордовий.
Аромат: відутні відтінки чорної смородини, вишні, чорниці, малини, солодких спецій, трояндової олії, бальзаміку і шкіри.
Гастрономія: прекрасним тандемом виступлять теплі м'ясні салати, закуски з м'яса, стейки Рібай і філе-міньйон, каре ягняти, овочеве рагу і рататуй.
Чому варто це купити. Шато О-Бріон - не просто величне вино, це перше вино, яке почали продавати за межами Франції ще в середині 17 століття. Також, винороби маєтку О-Бріон першими почали практикувати техніку уяжа, так званого доливання вина при витримці, щоб мінімізувати оксидацію. Більш того, саме в цьому Шато першими прийняли рішення знімати вино з осаду. Для виробництва вінтажу 2004 року урожай збирають за допомогою ручної праці, відокремлюють гребені і м'яко пресують. Ферментація проходить в спеціальному подвійному баку, щоб одночасно провести процес малолактики. Для 20-тимісячної витримки відбирають французькі барріки, 80% з яких нові.