Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ром білий - це міцний алкогольний напій, який виробляють з патоки, липкої і солодкої коричневої речовини, що залишається після переробки тростинного цукру і вилучення з нього найбільш цінних цукрів.
Оскільки ром готують в різних місцевостях і з відмінностями в способах виробництва, смак і колір його теж відрізняється - він може бути як з володінням солодких нот, так і мати суворі димні ноти як у шотландського віскі, може бути від прозорого кольору до темно-коричневого. Вважається, що патока описує терруар, частково відображаючи в собі різноманітність грунтів, на яких виростала тростина. У зв'язку з цією особливістю можна помітити різницю в тонкощах ароматичних характеристик між свіжішими відтінками кубинських ромів, з Пуерто-Ріко і більш насиченим солодким гайянським ромом.
Трішки історії
Спочатку ром був темного насиченого коричневого кольору і призначався як напій для низьких класів і робочої сили. Більш того, вважається, що з'явився ром завдяки відкриттям рабів, які працювали на плантації цукрової тростини в Барбадосі. Вони зрозуміли, що в соку з очеретів під сонячними променями починається процес бродіння і в результаті рідина мала високий процент алкоголю, потім цю рідину почали переганяти, щоб відокремити від непотрібної домішки. Звичайно ж якість такого напою була невисокою і він привертав споживачів своєю дешевизною, ром знайшов популярність у моряків в якості дезінфектора для води. Так конкурентами рому в кінці 19 століття були більш очищені європейські спиртні напої подвійної перегонки і щоб збільшити обсяги ринку для рома, іспанський уряд ввів призову винагороду тим, хто зможе удосконалити технологію виробництва рому. В результаті безлічі старанних робіт і випробувань технології покращилися, але поява на світ світлого білого рому пов'язана з ім'ям Дон Факундо Бакарді Массо. Він експериментував з технологією перегонки, використовував вугільну фільтрацію, культивував особливі види дріжджів і вивчав вплив бочок з американського дуба на напій. Пізніше в 1878 році він заснував компанію, в якій міг масово виробляти ром, а в 1878 році він в Кубу привіз новинку у вигляді першого апарату безперервної перегонки системи Коффі, назавжди позбавивши людей від вживання тягучого густого і насиченого рому.
Особливості білого рому
Світлий ром характеризується м'якістю і свіжістю, в ньому поступово розкриваються карамельно-мигдальні нотки з переважанням екзотичних фруктів, а також пікантною перцевою гіркуватістю, аромат додає свіжості наявністю відтінків скошених трав, ванілі і легких фруктів. Витримка зазвичай триває не більше 3 років, в основному виробники пускають в продаж ром витриманий до одного року, адже більш зрілі набувають бурштиновий колір від витримки в бочці.
Білий ром - відмінний незамінний інгредієнт барменів, адже завдяки своїй свіжості і ніжним органолептичними властивостями, використовується для більшості основ алкогольних коктейлів в меню бару. Ви можете самі приготувати коктейль, використовуючи запропоновані рецепти всім відомих класичних коктейлів будь-якої вечірки:
Мохіто
Для приготування знадобиться:
- 2 ложки коричневого цукру
- половинка лайма
- 3 гілочки м'яти (тут важливо використовувати найсвіжіші не зів'ялі листочки)
- 50 мл рому Black Head і тоніка, або інша содова
Візьміть склянку хайбол, насипте туди цукор і влийте сік лайма, додайте три гілочки м'яти, розімніть весь вміст, перемішайте, додайте кубики льоду і влийте ром, потім ще раз перемішайте і долийте в склянку содову воду, обережно перемішайте, оскільки газований напій може підняти піну. Після прикраси можна насолоджуватися приємним коктейлем.
Піна Колада
З інгредієнтів потрібно:
- 60 мл рому Angostura Reserva
- 15 мл соку лайма
- 45 мл ананасового соку
- 45 мл кокосових вершків або кокосового сиропу
У келих насипте лід для охолодження келиха, в блендер додаємо всі інгредієнти - білий ром, сік лайма, сік ананаса, кокосові вершки. Потім все добре перемішуємо, старий лід витягуємо з келиха і додаємо новий подрібнений лід, суміш з блендера проціджуємо і вливаємо в келих, прикрашаємо шматочком лайма і насолоджуємося напоєм.
Купити білий ром
На сайті Vino.ua є широкий вибір білих ромів від звичних ринку англійських і іспанських до ексклюзивних французьких, які не так часто представлено на полицях магазинів з алкоголем в Україні. Білий ром має різну ціну. Вартість залежить від марки виробника і терміна витримки. Ціна на світлий ром в наших магазинах стартує від 330 гривень за пляшку об'ємом 0,7 літрів. Для швидкого замовлення Ви можете вибрати доставку Новою поштою після оформлення або ж забрати замовлення, вибравши опцію самовивозу зі списку відповідних адрес і відвідати мережу магазинів роздрібної торгівлі в містах: Київ, Одеса і Львів, де сомельє допоможуть визначити найбільш підходящий напій до смаку, відповідно до Ваших уподобань і події, для якої розрахована покупка, а також розкажуть про гастрономічні поєднання і підберуть додатковий супроводжуючий інгредієнт. Для Вашої зручності та забезпечення хорошим настроєм магазини працюють з 10:00-22:00 без перерви та вихідних.