Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Напівсухе червоне вино

Напівсухі червоні вина досить часто зустрічаються в списках фаворитів серед вайнловерів.

Дуже часто людину, яка любить сухе вино, його друзі починають називати снобом і кидати фрази на кшталт "так як ти його взагалі п'єш ??!". Ось саме для них існує альтернатива, яку можна запропонувати - напівсухе і напівсолодке вино.

Особливості напівсухого і напівсолодкого вина

У чому ж різниця між цими винами? Звичайно у вмісті цукру, але не варто вірити поширеним міфам, в яких в вино додають цукор і воно стає солодшим. Справа в тому, що в сухому вині цукор під впливом дріжджів перетворюється в спирт, тому, перервавши цей процес, у вині залишається надмірна кількість цукру. Вино виробляють із зупинкою бродіння шляхом зниження температури до 5 градусів при кількості залишкового цукру 1-2,5%, потім вино протягом місяця залишається в бочці або сталевому резервуарі в такому стані після чого, вино, насичене таким шляхом настоювання ароматами, готове до розливу в пляшки і вживання.

Як виготовляють червоне напівсухе вино

Таке вино можна отримати як описаним вище методом призупинення бродіння, так і іншими більш природними способами, такими як:

  • виробництво природно солодкого вина (часто зустрічається серед грузинських вин) з сортів винограду солодких самих по собі. Вони дозрівають ближче до жовтня.
  • додавання ботритизованого винограду - тобто виноград, який вражений благородною цвіллю. За рахунок цього грибок видаляє всю вологу з винограду і концентрує в ній цукри. Найчастіше цим методом користуються, коли виробляють біле вино, але й для червоного цей метод досить непростий і цікавий.
  • використання винограду пізнього збору - виноград залишають на лозі ще на кілька тижнів, щоб він став більш насиченим.

Червоні напівсухі вина з чим пити

Тут можна запитати поради у грузинів, адже безліч своїх напівсухих вин вони випивають за трапезою з насиченими м'ясними жирними стравами, також добре підійдуть різні види сирів, як м'яких, так і більш витриманих зрілих.

Температура подачі вина в більш прохолодну пору року може становити 18-20 градусів, а в літню пору можна навіть і більше охолоджувати.

Сорти винограду

Напівсухе червоне вино виготовляють в основному з базових сортів винограду, таких як: мерло, каберне совіньйон, санджовезе, сапераві, ізабелла.

  • Каберне совіньйон - вина в напівсухому вигляді популярні в Австралії і Чилі і відрізняються округлими танінами, тривалим післясмаком смородини, квітів фіалки, і прянощів чорного перцю.
  • Мерло в напівсухому варіанті часто зустрічається в Чилі і особливий своїми елегантними насиченими смаками вишні, шоколаду, какао, сливи, тонкими нотками перцю. Гармонійно поєднується зі стравами з червоного м'яса або куркою на грилі, з пастою і сирами.
  • Санджовезе можна зустріти серед італійських вин регіону К'янті. Це вино відразу видасть його особливий темно-рубіновий колір, а аромат наповнений ягодами ожини, смородини, чорниці і ноток опалого листя, ванільних спецій. Смак не залишить байдужим своїм балансом текстури танінів і кислотності з палітрою фруктів і деревини і відлунням бальзаміка в післясмаку.
  • Сапераві сорт винограду, з якого в Грузії роблять більшість червоних вин, а в напівсухому варіанті вино називається Піросмані. У нього насичений бордовий колір. Головною його особливістю є розкрита ароматика стиглих червоних фруктів. За смаком досить танінний з приємними ягідними мотивами з ноткою чорносливу. Таніни та збалансованість Піросмані відмінно встануть в пару з сирними тарілками, м'ясними рагу і з десертами або непряною випічкою.

Вино червоне напівсухе купити ви можете на сайті інтернет-магазину Vino.ua. Тут представлений широкий асортимент вин і міцного алкоголю від простих варіантів на кожен день до елітного алкоголю для особливих випадків. Щомісяця у нас змінюються позиції з акційними пропозиціями і головне - вчасно встигнути зробити замовлення. Доставка замовлення може здійснюватися на відділення Нової пошти або самовивозом з винних бутиків роздробу в Києві, Одесі та Львові, де наші сомельє допоможуть з вибором вина згідно з вашими перевагами і згідно події. Ціна на напівсухе червоне вино в магазинах Vino.ua стартує в середньому від 80 гривень.

Найпопулярніші позиції напівсухих червоних вин на нашому сайті:

  • Bistrot Chic Merlot Cabernet Sauvignon - французький купаж мерло, сіри і каберне совіньйон в рівних пропорціях категорії столових вин. Аромат дуже ягідний і фруктовий з очікуючою солодкістю в смаку. За смаком це вино дуже соковите, збалансоване і багатогранне з нотами ожинового варення, чорниці, полуниці, смородини, вишневого компоту. Підійде до м'ясних страв, особливо до ягняти або ростбіф або грибних, наприклад різотто з трюфелями, або якась паста з грибами.
  • Yellow Tail Cabernet Sauvignon - відома марка австралійських вин з містечка Йенді в провінції і належить шостому поколінню виноробів сім'ї Казелли, так що тут сімейні традиції, переплітаючись з впровадженням сучасних технологій, дозволяють виробляти доступні легкі вина для цінителів і новачків з ідеєю, що ці вина можуть бути як для простого проведення часу, так і для торжества. В ароматі відчуваються прянощі, лакриця і джемові мотиви ягід шовковиці, чорної смородини, лісових ягід. Смак насичений пряний і збалансований солодкістю ягідного джему і кислинкою фруктів, доповнюються прянощами спецій. У гастрономії поєднується з м'ясом на мангалі, дичиною, овочами на грилі і витриманими сирами. Відмінно підійде як для літніх пікніків біля багаття, так і для затишного зимового вечора.
  • Вино Inkerman Chateau Rouge - українське вино родом з Одеси і виробляється для вітчизняного споживача. У вина дуже яскраво виражений аромат стиглих слив, лісових ягід чорниці та лохини з пряністю спецій. У смаку відчуваються ягідно-джемові мотиви ожини. Відмінно підійде в парі до страв із соковитого м'яса, запеченого в духовці або смаженої птиці, до риби на грилі або сирів.
Вгору