Снігопад знижок ❄️ на бульбашки щастя ✨
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Ігристе вино cava - це традиційне іспанське ігристе вино, вироблене в основному в регіоні Пенедес в Каталонії. Таке ігристе вино може бути як білим, так і червоним. Це відмінний варіант співвідношення ціна/якість. Кава є прекрасним супроводом будь-якого торжества, прикрасить відпочинок з друзями, а також буде відмінним акомпанементом в спекотний літній день.

Особливості кави

Велика частина ігристого вина кава виробляється в Каталонії (північний схід Іспанії), при цьому 95% від загального обсягу виробництва проводиться в регіоні Пенедес (близько 45 хвилин вглиб країни від Барселони). Кава має статус Denominación de Origen (DO) в Іспанії, що означає, що вона повинна виготовлятися у відповідності з конкретними правилами (і в межах певного географічного кордону), щоб на етикетці виробника було зазначено назву «Cava». Цікавий факт: спочатку кава була відома як «іспанське шампанське», але в 1970 році винороби взяли термін «кава» (що в перекладі з іспанської означає «печера» або «льох»), щоб відрізнити себе від французького шампанського. Сьогодні щорічно виготовляється майже 250 мільйонів пляшок кави.

Іспанське шампанське кава виробляється в основному з трьох сортів винограду: макабео, ксарелло, парельяда.

Як виготовляють каву

  • Виноград збирають рано, щоб підтримувати високий рівень кислотності, і сортують, щоб гарантувати, що для виробництва кави використовуються тільки ягоди найвищої якості.
  • Кожен сорт винограду обережно пресується
  • Виноградний сік ферментується в резервуарах з нержавіючої сталі або дубових бочках, в результаті чого виходять тихі (сухі) базові вина.
  • Базові вина змішуються в різних кількостях, щоб створити остаточний купаж (або кюве).
  • Купажне вино розливають у пляшки, і в кожну пляшку додають суміш цукру і дріжджів, щоб активувати вторинну ферментацію в пляшці. Пляшку закупорюють коронною кришкою (як на пивній пляшці).
  • Пляшки кладуть на бік в погребі і відбувається вторинне бродіння. CO² (вуглекислий газ), що утворюється під час вторинної ферментації (перетворення цукру в спирт), залишається всередині пляшки, і розчиняється у вині, утворюючи в результаті перляж.
  • Пляшки витримуються на «sur lie» (тобто витримка на дріжджовому осаді всередині кожної пляшки), що додає складності (в основному нотки тостів/бріошу). Цей процес триває від 9 місяців до декількох років в залежності від вимог до якості і витримки.
  • Мертві дріжджові клітини збираються в горлечку пляшки і видаляються (за допомогою процесу, як називається «дегоржаж»). Традиційно це виконувалося вручну, але в даний час для підвищення ефективності це майже завжди виконується машиною. Під час цього процесу пляшки поступово повертають і нахиляють вгору протягом 6-8 тижнів, поки всі мертві дріжджові клітини не зберуться на дні, в горлечку пляшки. Горлечко пляшки заморожують в спеціальному розчині. Кришка з пляшки знімається, і замерзлий осад вилітає назовні!
  • У пляшку доливають відсутню кількість вина, що являє собою суміш тихого вина і цукру, яка швидко додається після того, як осад буде видалений, і до того, як пляшка закупорюється пробкою. Доданий цукор визначає бажану солодкість вина (brut nature, brut, seco, dulce і т.д.)

Перед відправкою в продаж самі традиційні ігристі вина витримуються протягом додаткових шести місяців, щоб вино стало збалансованим.

Аромат і смак

Шампанське Іспанії кава - легке або середньотіле, зазвичай сухе ігристе вино з пікантним цитрусовим смаком, виразною мінеральною і пікантною кислотністю. Кава, витримана довше на осаді, часто набуває красиву нотку печеного яблука і яскраво виражений горіховий присмак. Бульбашки дуже дрібні і утворюють прекрасний мус, який сприяє м'якому і кремоподібному відчуттю в роті. Домінуючі аромати зазвичай включають лимон, лайм, айву, мигдаль і терпке яблуко. Вторинні аромати часто включають бріош, інжир і крейдяну мінеральність.

З чим пити каву

Ви ніколи не помилитеся, якщо будете поєднувати вино кава зі стравами з тієї ж області, країни. Іспанське шампанське cava - надзвичайно універсальне вино, яке можна поєднувати з різноманітною їжею. Яскрава кислотність і дрібні бульбашки роблять смак відмінним варіантом, щоб поєднувати з іспанськими м'ясними закусками і сиром. Кава чудово поєднується горіховим хамоном Іберіко і сиром Манчі.

Вино cava можна купити в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Власний імпорт і колекція 4000+ товарів дозволять зробити кращий вибір. Також ви можете відвідати один з наших роздрібних магазинів мережі в Києві чи Одесі, де наші кавісти допоможуть вибрати вино кава з Іспанії і врахують всі ваші побажання, будь-то рік, виробник і т.д. Також ми здійснюємо доставку по всій Україні.

Вгору