Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Напівсухе Шампанське подобається досить великому колу любителів ігристого, адже в ньому досить свіжий смак, але і немає нав'язливої солодкості або яскраво-вираженої кислотності.

Не дивлячись на те, що 90% шампанського виробляють сухими в стилі брют з менш 0,5 г цукру на келих, все ж існують і варіанти напівсухих шампанських із вмістом цукру 32-50 г/л. Раніше статистика була з точністю навпаки, адже в Європі дуже любили солодкі вина, але зараз все частіше з'являється тенденція до більш натуральних і менш калорійних продуктів.

Як виготовляють шампанське напівсухе

Виготовляють традиційним методом, де спочатку процеси відбуваються як при створенні білого тихого сухого вина - збір винограду, сортування з очищенням від гребенів, пресування. Далі проходить процес ферментації. Потім вино купажують і додають тиражний лікер - суміш дріжджів і цукру, кількість якого варіюється від ступеня солодкості вина. Далі в пляшках відбувається вторинне бродіння з виділенням вуглекислого газу (ці бульбашки ми бачимо в бокалі) і не без осаду. Щоб позбутися від осаду пляшки розміщують на спеціальних столах з отворами під нахилом і періодично перевертають пляшки. Після такої витримки осад зводять на пробку, видаляють шляхом заморожування горлечка і його відкупорювання.

Для Шампанського використовують три сорти винограду:

  1. Піно нуар - червоний сорт винограду, який надає ноток червоних ягід і апельсина.
  2. Піно меньє - червоний сорт, який відповідає за насиченість і округлість, додає аромат жовтих яблук.
  3. Шардоне - найвідоміший серед білих сортів - палітра цитрусових і марципанових присмаків, відповідає за кислотність і витонченість.

Різноманітність напівсухих вин

Крім традиційних шампанських, вироблених традиційних методом, існує велика різноманітність напівсухих ігристих вин не з Шампані, але мають великий потенціал. Вони можуть бути виготовлені як традиційним шампанським методом, так і резервуарним методом Шарма.

Для виробництва напівсухих ігристих використовують часто солодкий сорт винограду - мускат, який дуже популярний серед солодких ігристих з італійської зони Асті. Це завжди ніжний медово-квітковий напій з бурштиновим відливом в бокалі.

Рислінг - сорт-візитка Німеччини і в цій країні ігристі вина називають Зект. Аромат яскраво виражений грушею Дюшес, в смаку відчувається легка мінеральність.

В Іспанії ігристі вина називаються кава і знаходяться нарівні з популярністю італійського просекко. Їх виготовляють з трьох сортів винограду - ксарелло, парельяда, макабео. Це вино має золотисто солом'яний ніжний, що переливається бульбашками, колір. Аромат витончений з ванільними нотами, квітами цитрусових дерев, ромашки, кісточкових фруктів. У смаку відчувається легка яблучна кислинка, персикові нотки, груша, абрикос і мигдаль.

В Італії, крім популярного улюбленця серед ігристих - просекко, популярне Ламбруско, яке буває з різних сортів сімейства ламбруско, завдяки чому може бути дуже багатогранним і різноманітним. У його арсеналі можна зустріти не тільки білі, а й червоні ігристі вина.

Купити напівсухе ігристе вино

Купити напівсухе Шампанське можна на сайті Vino.ua в розділі ігристих вин. Ціна на напівсухе ігристе може стартувати в середньому від 150 гривень. Більш того, кожен місяць для наших постійних клієнтів діє знижка до 70% на вино, яке вибрано в розділі акцій.

Вгору