Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: напій добре структурований, округлий, з бархатистими танинами і збалансованої кислотністю. Переважають фруктово-ягідні відтінки.
Колір: рубіново-червоний з фіолетовим відблиском.
Аромат: відкривається фруктовими відтінками, чорної вишнею, смородиною; збагачений квітковими тонами фіалки, гвоздики і мускатного горіха.
Гастрономія: добре поєднується з смаженим м'ясом, особливо ягням, і витриманими сирами.
Чому варто це купити. Ніпоццано одне з перших вин виноробної сім'ї Фрескобальді. Його роблять з 1300 року. Даний напій ідеально відображає особливості терруара підзони К'янті Руфіна. В основі напою Санджовезе, його тут не менше 90%. Ягоди збирають вручну, м'яко пресують і ферментують в ємностях з нержавіючої сталі. Витримують протягом 24 місяців в бочках з французького дуба другого і третього використання. Фрескобальді К'янті Руфіна Різерва Ніпоццано в 2011 році стало вином року, очоливши рейтинг журналу Wine Enthusiast.