Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино Амароне інтригує багатством стилів, різноманітністю смаків, натхненням і душевністю. Воно може бути повнотілим і насиченим, а іноді легким і елегантним.

Американський письменник Ернест Хемінгуей називав це вино ліками від усіх недуг і пив Амароне регулярно.

У творі "Мовчання ягнят" доктор Лектер запропонував музикантам оркестру покуштувати витончене блюдо з ... (ну ви зрозуміли) разом з Amarone della Valpolicella.

Амароне вражає і не може бути по-іншому.

Це красиве, глибоке, багате італійське вино, яке можна витримувати 10-20 років і насолоджуватися його пишністю.

Трохи історії

Амароне має не таку глибоку історію.

Згідно з легендою, в 1936 році в підвалі виноробного підприємства Неграр було "знайдено" деяке вино, іменоване Амароне. В ті часи кращими винами вальполічелли було recioto. Це солодке вино, яке виготовлено з використанням техніки підв’ялювання винограду. Його виробляють і сьогодні. Винороб Аделіно Лаккезе звернув увагу на бочку recioto, про яку він зовсім забув. Він думав, що вино в цій бочці стало непридатним - цукри повністю перетворилися в спирт і вино стало сухе, гірке. Але яке було його здивування, коли в бокалі він виявив дуже приємне сухе вино. Аделіно емоційно вигукнув від захоплення і сказав, що це "не амаро, а Амароне"!

З 1939 року з'явилися на ринку перші пляшки з назвою Амароне і вже з 1953 року почали масово виробляти чудові вина Амароне.

Як виробляють Амароне?

Виготовлення вина Amarone della Valpolicella Classico відбувається в зоні Вальполічелла в регіоні Венето

Для виробництва чудового напою використовують автохтонні сорти винограду. Головними сортами виступають:

  • корвіна
  • корвіноне
  • рондінелла
  • молінара

Грона ретельно відбирають вручну. Для виготовлення напою використовують тільки здорові ягоди.

Для виготовлення Амароне використовують старовинний спосіб - appassimento (підв’ялювання винограду). Під час сушіння відбувається процес насичення виноградного соку ароматичними і смаковими речовинами, концентрування цукру. Сік стає неймовірно насиченим і повнотілим. Потім він подарує все краще вину і створить воістину глибокий і насичений напій.

Підсушування винограду - дуже важливий процес і вимагає достатньо зусиль, уваги і відповідного обладнання. Приміщення, де сушиться виноград, повинні добре продуватися вітром або вентилятором. Деякі виноробні підприємства ставлять комп'ютерні системи вентиляції.

Процес підв’ялювання триває протягом 3-4 місяців. Після цього відбувається процес тривалої ферментації.

Аромат і смак Амароне

Вино Амароне делла Вальполічелла володіє багатогранним ароматом і глибоким смаком.

Молоде вино Амароне відрізняється багатогранними нотами фруктів з джемовими нотами вишні, чорної смородини.

Витримане Амароне дарує пряні ноти з відтінками тютюну, кави і шкіри.

Більш старі вінтажі матимуть землисті відтінки, з нюансами дерева, сушених грибів, фіалки.

Всі вина Амароне мають високий рівень алкоголю, який варіюється в межах 15-16% об.

З чим пити Амароне

Вино Amarone della Valpolicella повнотіле, має насичену структуру і високу міцність. Для такого темпераментного і насиченого вина необхідно обирати насичені блюда, бо легкі страви просто губляться на його тлі. Кращим вибором стануть: м'ясо на грилі, тушковане м'ясо, дичина, червоне м'ясо.

До цього вина обирайте зрілі сири.

Купити вино Амароне Італії ви можете в нашому інтернет-магазині Vino.ua в будь-який час. Крім того, ми здійснюємо доставку по всій Україні. Вартість Амароне не може бути низькою, це завжди досить дороге вино. Ціна однієї пляшки варіюється від 1200 грн. Також ви можете відвідати один з наших роздрібних магазинів в Києві чи Одесі.

Вгору